Hoppa direkt till innehåll

Beröm

1998-10-17 -
125
Jag har svårt att ta beröm. I alla fall beröm som gäller mitt fysiska utseende. Det händer i och för sig inte alltför ofta, men då och då är det någon som säger "Guuu vilket fint hår du har" eller säger något om mina ögon eller så. Jag blir lite ställd och vet inte riktigt vad jag ska säga. Ska man tacka för sånt? Det är ju inte min förtjänst ju. JAG har ju inte gjort något för att ha det här håret eller dom här ögonen. Jag tycker inte att jag ska få beröm för något jag inte själv gjort.
Allt som oftast får jag beröm för saker jag skapat, det är lättare, då är det ju jag som står för skapandet och det är mina färdigheter som blir berömda. Men det betyder ju inte att det är lätt heller, men lättare. Folk kan berämma mig för en tavla jag målat, en modell jag byggt, en teckning jag ritat eller en site jag gjort. Jag säger oftast bara "Tack så mycket" och flinar lite för mig själv. Men det tycker jag egentligen är fel, jag borde ju ta ÅT mig utav bara helvete, om dom verkligen tycker om det jag gjort så ska jag ju vara förbannat stolt över det.
Egentligen är jag nog inte så ego som den här hemsidan vill framstå mig som, visst tycker jag om beröm, visst tycker jag om uppmärksamhet, visst tycker jag om när folk talar väl om mig, men jag kan inte hantera det. Jag vet inte vad jag ska göra då jag hör det. Jag får massor med mail av folk som tycker om www.sandman.net och berömmer den till höger och vänster, och det är ju jättekul. Men jag tänker alltid att det inte beror på att jag är duktig, utan att det beror på att personen ifråga inte vet bättre, eller det kanske är fel ord, utan mera att han eller hon kanske inte är så van vid att bedömma andras sidor utan det är en sån där person som alltid skriver "Skitsnygg sida Gurra!" i gästböcker på GeoCities med rosa text på svart bakgrund och blinkande, roterande dödskallar på. Så är ju självklart inte fallet alltid.
Hägmod är ju inte heller bra, om man får för mycket beröm och tar det åt sig på fel sätt och bärjar se ner på folk på grund av det. Jag känner ett par såna personer, som blir uppblåsta av beröm, det är lite jobbigt och jag hoppas att jag aldrig blir sån.
Men jag har en ganska trevlig hemsida, tror jag, kanske.. eller den duger väl.. men jag ska nog snart byta design, kanske... eller jag vet inte... eller... *humma*
Äsch, du är söt i alla fall!
Mer i Webblog
Roliga historier
Bg
Krkort utan bil
Berm
Svensk sjukvrd
Krlek
Klagoml
Alien: Romulus
Börjar likna en bar!
Reglar på plats
Rivning pågår!
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa