Skip to main content

Försäljare

06/02/1999 -
69
Titt som tätt så anser jag att fel människa har fel jobb, det vill säga att dom säkerligen skulle passa bättre med att jobba med något annat. Oftast är dessa människor försäljare.
Alla försäljare, från reklammänniskor till Gunnar i kvartersbutiken, har ju egentligen bara en uppgift; att serva kunden. Om man jobbar som försäljare och inte gör sitt bästa för att hjälpa kunden, så anser jag att man har fel jobb, och kanske skulle passa bättre som... kanske kennelgårdsrengörare, eller möjligtvis servettvikare.
Jag ska snart köpa mobiltelefon, och det är ju kul, pryltokig som jag är. Jag gick in på stjärna-fyrkant (kan man skriva *# ?) och frågade mig för, damen i kassan var ytterst hjälpsam och jag sa att jag gillade de gamla Nokia 8110 och hon ville sälja mig sin egen gamla begagnade, då hon själv skaffat en ny. Det är ju helt enkelt fantastiskt, att vara så serviceminded att det inte spelar någon roll om butiken tjänar pengar på mig, utan att inse att det är lika viktigt att jag är en nöjd kund. För numera är jag kund hos dem, det vill säga att min uppfattning av butiken är mycket god, och det betyder att nästa gång jag ska köpa något som dom tillhandahåller så kommer jag gå dit.
Sen gick jag även till Europolitan Store, för att se vad dom tog för Nokia 6150 utan abbonemang. "fyratusenetthundrakronor" fick jag som svar. "Uh, jaha.. det var lite dyrt, har ni Nokia 8110i?" frågade jag lite snällt. "Nej." var butikspojkens korta svar. "Nähä... vet ni om det finns någon annan butik som kanske har den?" - "Nej".
Dom där har ju för alltid förlorat mig som potentiell kund, jag kommer ju aldrig gå tillbaka dit ÄVEN om jag vill ha ett europolitanabbonemang.
För det är det handlar om, att tjäna kunden, inte tjäna PÅ kunden. Vi båda ska ju tjäna på mötet, kunden och säljaren. Men allt för många säljare tänker att "Den här kunden tjänar jag inga pengar på, kan han inte gå?".

Sen har vi ju bilförsäljare... HELT sanslöst usla säljare. Jag och Tina går numera i bilköpartankar och vi har varit in på en del bilsalonger och sammanlagt spenderat ett par timmar letandes efter bil. Inte EN ENDA GÅNG har en av säljarna kommit fram och frågat om dom kan hjälpa till, inte en enda. Helt otroligt, jobbar dom itne på provision? Man skulle ju i så fall kunna tänka sig att dom VILLE få bilar sålda, kanske?

Nej, dom sitter och dricker kaffe i "mötesrummet" i mitten och man själv måste fram och upplysa dem att, otroligt nog, så ÄR man faktist i deras bilsalong för att man är intresserad av att köpa bil.
Många håller nog inte med mig, men jag tycker att när en kund kommer in i en butik så ska en säljare så fort som möjligt komma fram och fråga om denne kan hjälpa till, oftast svarar säkerligen kunden att denne bara ska se sig omkring, men det är ju en del av det hela. Jag själv går oftast bara in i nutiker om jag har ett syfte, och jag vill bli upppassad så fort som möjligt.
Jag måste känna att den här butiken vill HA mig som kund, och TJÄNA mig istället för att bara tjäna PÅ mig.
Det är ju det serviceyrket går ut på, när allt kommer omkring.
Mer i Webblog
Thstrm
Kpa bil
Ofrdiga affrsider
Frsljare
Tjna pengar
Cyberstatus
Folk offentligt
Alien: Romulus
Börjar likna en bar!
Reglar på plats
Rivning pågår!
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa