Skip to main content

Nyheter

02/12/2001 -
196
Jag vill inte veta att det är tolv åringar som mördar klasskamrater, eller att tolvhundra japaner dog i lavin igår. Jag vill inte höra om våldtäkter i Stockholm eller mord i nån slalombacke. Jag vill inte veta om de som är mest efterlysta i landet och jag vill inte höra om pedofiler eller barnporr. Jag vill ej heller bli påtvingad information om hur nån man mördade hela sin familj i Kista och tog därrefter livet av sig på tunnelbanan.
Jag vill inte veta något av detta. Varför skulle jag vilja det? Vad ger det mig? Jag finner ingen nanledning att läsa om alla hemskheter som händer i världen dagligen. Det ger mig ingenting. Jag känner mig mycket lyckligare om jag inte känner till det.
Min mormor tyckte att det är ju bra att veta vad som händer, så man kan passa sig. Och med all respekt för min mormor, men vad ska jag passa mig för? Laviner i japan? Våldtäcksmän i Stockholm? Galna tolvåringar? Och även fast hon har en poäng i att man bör vara försiktig ute i den här världen så tror jag det är lite man kan vara förberedd på när familjedödaren kommer viftandes med hagelgeväret på tunnelbanan.
Jag är en väldigt glad människa, väldigt positiv, optimist. Jag tror att alla dessa trista nyheter skulle påverka mig väldigt negativt om jag insöp dem dagligen. Herregud, jag är ju faktist inte ens intresserad av vädret. Vad ska jag veta om det blir snö imorrn eller inte för? Ska jag idag planera att ta på mig varma sockor? Är jag inte intelligent nog att se imorrn bitti att det är mer snö idag än igår?
Och även fast vissa nyheter är nyttiga och bra och påverkar mig personligen och kan vara till min fördel så tycker jag inte att det är värt priset att behöva läsa eller se om allt annat skit här i världen.
Det borde finnas en nyhetstjänst för oss som inte vill veta om allt ont som finns, utan bara en informationskanal.
Så jag ignorerar nyheterna. Blank av. Tittar aldirg på nyheterna och läser aldrig tidningen. Jag är ju inte helt blåst på grund av det heller, men jag vet ju inte vad Sveriges hopp i slalomskytte heter heller, men det tror jag att jag klarar mig utan.
Sen finns det ju nyheter som jag bara måste ha, speciellt med tanke på i vilken bransch jag är. Vilka är de senaste versionerna av mina favoritprogram? Vad händer med Mac OS X? Och så vidare, och då vidare. Men där läser man sällan om mord eller våld.
Och jag är definitivt inte intresserad av vilken pojkvän kronprinsessan Viktoria har den här månaden. Och jag mår ju bra för det, eller hur?
Mer i Webblog
Trollkanin tillbaka
Svaromaten tillbaka
Gamla layouter
Nyheter
Ny layout
Kaninjournal p din hemsida
Dligt med drmmar
Alien: Romulus
Börjar likna en bar!
Reglar på plats
Rivning pågår!
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa