Skip to main content

Star Wars Episode II: Attack of the Clones

05/18/2002 -
374
Star Wars Episode II: Attack of the Clones

22:30

Här sitter man, på ett fik, en och en halv timme innan premiären på Star Wars Episode II: Attack of the Clones. Vi har precis kommit till Stockholm och ska till att dricka lite kaffe. Jag sitter och är stolt över mig själv, stolt över att jag vet så otroligt lite om filmen som vi ska se. Jag har hållt mig på effektivt avstånd från all form av information, jag har till och med inte ens kollat på postern till filmen (även om den hänger på väggen, tvärs över från kaféet just nu).
Vi är sju personer och den åttonde ska snart göra oss sällskap. De flesta av oss är otroligt spända, helt otroligt att man snart ska få se Episode II rullas upp framför ögonen på en, en sådan upplyftande känsla!

23:30

Vi står utanför biografen och ser på när ivriga biobesökare utklädda till allsköns jedi-riddare ställer upp sig för ett ljussabelduel som dom med stort engagemang utför till allas förtjusning, vad skoj! Vi träffar några av dem vi köade med endast tio dagar tidigare, tiden går verkligen fort, och nu är det nära.

23:59

Jag sitter i stol nummer 566 (nej, jag skriver inte detta medans jag verkligen sitter där), under balkongen längst bak i salongen. Duken är mäktig och reklamen har just tagit slut. Applåderna rungar i salen när FOX-fanfaren spelas, och återigen när Lucasfilm-logotypen visas. Några riktigt tråkiga typer får för sig att bua när texten "För länge sedan, i en galax långt, långt borta..." visas, att dom inte fattade att det skulle stå på svenska? Jag försätter mig i scen-insupningsläge och gör mig redo att tas med på en Star Wars-resa.

02:30

Två timmar och tolv minuter senare så är filmen slut, efter en snabb visit på toaletten så försöker jag samla alla intrycken i mitt huvud... Där vimlar ljussabeldueller, grandiosa strider och dunkla konspirationer. Filmen var minst sagt häpnadsväckande! Jag älskade den från ruta ett till slutet, även om jag kan förstå att vissa kritiserar dialogen i kärleksscener eller liknande, men sådana invändningar kan man ju ha med varenda film som finns.
En mycket mörkare film än ettan, med mycket mer trådar lämnade obesvarade i slutet, vad kommer hända med honom? Vem var han? Hur ska det gå för dom? Hela filmen känns väldigt mycket som Episode IV, Empire Strikes Back, och slutet var i stort sett exakt samma scen. Efter Episode II så är suget efter Episode III oerhört!
Underbar film!
Mer i Webblog
Ny server
En dag i Sandmans liv
sandmannet lngsamt
Star Wars Episode II Attack of the Clones
Linuxserver suck
Star Warsbiljetter
Star Warsk
Alien: Romulus
Börjar likna en bar!
Reglar på plats
Rivning pågår!
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa