Skip to main content

The Phantom Menace

08/19/1999 -
135
Oj.
Oj, vad skönt det är att säga att allt skitsnack om filmen har varit just det, skitsnack.
Oj, vad skönt det känns att få ta del av den mest underbara filmen sedan de tre första filmerna.
Det känns så skönt att alla som sade att filmen var dålig hade så fel. Och jag kan inte i mitt sinne förstå hur dom kunde tycka så.
Jag kan väl börja med att säga att min flickvän har ont i handen idag, vissa scener var så underbara så jag klämde den kanske lite för hårt. Det var så underbart att vara tillbaka i Star Wars universumet. Och OJ vilka underbara ljussabeldueller det var! Helt otroligt, helt fantastiskt, helt underbart, helt makalöst!
Jag förstår vad folk försöker syfta på när dom säger att den är för "barnslig". Men jag kan inte förstå hur dom kan låta det förstöra den mest underbara upplevelsen så mycket. Jar Jar Binks kan jag inte klaga på alls, jag skrattade åt honom flera gånger, och han VAR det komiska inslaget i filmen, precis som C3PO är i den tidigare trilogin. Jar Jar, tyckte jag, var en mycket bra del av Episode 1.
Jag älskade Natalie Portman, hon var underbart kall. Liam Neeson var också helt makalös som Jedimaster. Ewan McGregor porträtterade en ung ivrig Jedi Knight lärling mycket trovärdigt och Jake Lloyd spelade den oskyldiga sjuåringen mycket väl.
När jag tänker efter, kan jag inte klaga på NÅGONTING i hela filmen. Och jag kan knappt vänta tills i kväll klockan 18.30 då jag får se den igen.
Om vi skulle ta och gå in lite mer analytiskt mot kritiken mot filmen och även berömmet, så är den första punkten huruvida det är en film för småbarn. Detta håller jag självklart inte alls med om, eller kalla mig småbarn i så fall. Den här filmen talade direkt till mig, som sann Star Wars fan. Självklart kommer barn att ha behållning av filmen, vilket dom har av de tidigare filmerna också.
Och Star Wars känslan i filmen var det inget fel på, den genomsyrades i allt som gjordes. Det var helt underbart. Det KÄNDES verkligen som en Star Wars film.
Handlingen har många sett snett på, och jag förstår vad dom menar när dom säger att del 4 "A New Hope" var bättre när det gäller handlingen. Men vad dom inte tänker på är att George Lucas gjorde del 4 med förbehållet att det kanske skulle bli den ENDA delan han skulle få lov att göra, så han fick lov att klämma in en hel story i bara den delen. Medans Episode I är en uppenbar FÖRSTA del på en längre historia. Jag kan inte vänta på Episode II och få reda på fortsättningen.
Musiken, som verkligen har fått beröm, var självklart totalt underbar. John Williams vet vad han håller på med, helt klart.
Lustigheterna, vad gäller varelser som snubblar, Jar Jar som fastnar i energistrålen och sånt är en nödvändig del av sådana här filmer. Man kan inte göra en Star Wars film som en dramafilm eller thriller. Alla element krävs för att ge kontraster i berättandet. Jag skrattade flera gånger åt dessa lustigheter och tyckte att dom var mycket trevliga, till och med när Battle Driods säger "Roger, Roger". Och med tanke på att det inte alls var stor del av filmen som bestod av dessa lustigheter så förstår jag inte alls vad folk menar.
Men känslan var där, allt i från när vi satt i biografen och alla applåderade gång på gång när 20:th century fox loggan, och Lucasfilm loggan kom upp. Mycket sammahållning och underbart. Att biografen fylldes av applåder efter filmen var ju ganska självklart, på en så bra film.
Nej, avslutningsvis så kan jag bara uppmana er som gillar Star Wars (även ni som inte är direkta fans, Tina tyckte också om filmen) att gå och SE den här filmen så fort som möjligt. Det här är en film ni inte vill missa.
Sen ska ni komma ihåg att klaga tillbaka på alla dom som har klagat på filmen när dom ser den om och om igen och sedermera lär sig att älska den som vi riktiga Star Wars fans *flina*
Snart får jag se den igen!!
Mer i Webblog
sandmannet brjar sakta leva
Mes
Tina och Jonas
The Phantom Menace
Star Wars del I
Biljettk Star Wars
Vxa upp
Alien: Romulus
Börjar likna en bar!
Reglar på plats
Rivning pågår!
Mjölner!
Örnen börjar bli redo för Sweden Rock
Utebar!
Mixtejp
Norrsken
Kan ha "råkat" skaffa något på Sci-Fi-mässan
Recension: Steam Hotell
Det börjar ta form med hemma-spa:et
Rostfärg och IKEA-lampa
Create a physical book from my digital book
Survey Island
Someone is trying to sell my map!
Julkalender
Myst book updated
Recension: Yasuragi Ryokan Hanare
Recension: Ad Astra
Ny tatuering - midgårdsormen!
Minnestal till en kaffekopp
Förlovade
Sweden Rock 2023
Ny nummerskylt för huset
Fix i husbilen
Grubbelgubbe
Uppdateringar i verkstaden!
Måla med rostfärg
Vårfix i trädgården
Jung Kook
Pappaskämt och annan humor
Bilder på spelbordet när det används
Använda laserskäraren för att skapa innehål...
Julklappar med laserskärare
Budget-Spa
Nyckelskåp
Fjällkaffe
1/20 DeLorean Time Machine
Caso Outdoor Cooler
Minikyl Coca Cola
Verktygsvagn med verktyg, 161 delar
CSS filters for background images
Huset ommålat!
Skiss för tatuering
Spelbordet klart
Laser cutting my Myst Island
We Can Do It
Batwing
Elsa